27 November 2007

Indreptar de calcat stramb

Tot aud in ultima vreme diverse persoane de prin jur care calca stramb si fac greseli de baza. Nu ca as fi un mare expert dar am auzit si vazut pe la altii. Asa ca alcatuiesc o mica lista de TO DOuri si NOT TO DOuri. Adaugati si voi ce credeti de cuviinta si trimiteti la cei care pot beneficia de pe urma lui.

  • STERGE-TI SMS-URILE. De ce ai vrea sa pastrezi evidenta in telefon. Nu te apuca sa pui parola pe folderul de SMSuri. STERGE TOT!!! Atentie prin tot se intelege: SMSuri primite, trimise, rapoarte de trimitere.
  • STERGE DOAR APELURILE INCRIMINATORII. Nu sterge toate telefoanele ratate/primite/efectuate.
  • RESTRICTIONEAZA ACCESUL LA TELEFON. Exista functia de a restrictiona accesul unui numar la numarul tau. Pe romaneste, cand te suna X, tie nu iti suna telefonul si lui/ei ii suna ocupat. Acum problema e ca de la terminal la terminal poate sa iti apara sau nu ca apel ratat. Asta e pentru avansati. Trebuie sa combini asta cu alta schema, de genul: e un client isteric (ar trebui sa ai o lista de telefoane de „clienti isterici” carora sa le interzici sa te sune, ca sa nu dai de banuit) Mai bine nu te baga daca nu poti face simplu.
  • ALTA ADRESA DE MAIL. Simplu si la indemana oricui. Ai putea face asta si cu telefonul, mai ia-ti un SIM.
  • NU PASTRA NUME IN AGENDA. Oricat de greu ar fi, fa un exercitiu de memorie si pastreaza numerele in agenda. Daca pur si simplu nu poti sa le notezi undeva unde sa nu fie gasite, fa macar efortul de a le adauga ca numere secundare la alte persoane.
  • AI GRIJA CU CINE „O COMITI”. Cel mai simplu e sa o arzi cu cineva care sa nu fie singur(a). Nu de alta dar asa te asiguri ca minimizezi riscul de a te trezi cu telefoane insistente si/sau smsuri cand ti-e lumea mai draga.
  • NU ITI SCHIMA COMPORTAMENTUL CA SA NU DAI DE BANUIT. Barbatii devin absenti si femeile devin mult mai sclipitoare. Daca totul se intampla dintr-odata dai de banuit. Daca insisti, fa-o macar subtil ca sa nu dai de banuit.
  • NU VREI SA SE AFLE, TINE-TI GURA. Valabil pentru orice secret. Daca tot te mananca si vrei neaparat sa spui cuiva, nu o face la betie si gandeste-te bine cui o faci. Ideal ar fi sa fi testat persoana respectiva.
  • MINTE-MA. Nu recunoaste nici cu pistolul la tampla. Valabil numai pentru cazul in care esti in situatia intrebarii „tu ma inseli?”. Orice minciuna repetata obsesiv devine un adevar. Sa fim seriosi. Cui ii place sa auda adevarul asta? Nimanui. Unless ai fost prins/a cu gasca-n sac.
  • DACA ESTI PRINS CU OSUL IN GURA LASA CAPUL IN JOS. Mai usor cu coada pe sus. Daca te-a prins, ti-o meriti. E vina ta, asa ca suporta-ti consecintele.
  • NU TE BAGA INTR-O ALTA RELATIE. Tu nu te descurci cu o singura relatie. Ce te face sa crezi ca poti sa face fata unui nr. doua relatii simultane? Familiarizeaza-te cu conceptul de fuck buddy.
  • BOLI. Nu aduce boli acasa. E la mintea cocosului/gainii.
  • FARA MUSTRARI DE CONSTIINTA. Daca ai comis-o traieste cu asta si impaca-te cu gandul. Daca iti imaginezi ca sinceritatea de genul „Draga sa stii ca te-am inselat” e de bine, te inseli. Degeaba scapi de problema de constiinta spunand adevarul ca dai in alte belele, iar pentru inselat/a numai de bine nu va fi.
  • USE YOUR BRAIN. Asta cu zburatul din floare in floare nu e pentru toata lumea. Daca nu te tine nu te baga. Baga un flirt pe siteuri de dating. Avem o caruta de din astea.

Deci... ce ati mai adauga?

3 comments:

Anonymous said...

- Inventeaza ore peste program, un alt business (in)existent, teambuildinguri prelungite.
- Esti singurul posesor al masinii din familie, trebuie sa iti petreci sarbatorile ducandu-ti parintii la matusa.
- Ai grija sa nu intri pe blogul celuilalt, in timp ce il minti ca esti in delegatie, fiindca poate sa vada ip-ul de unde s-a facut accesarea.

..si mai sunt :)

Si cred ca ma sunt :)

Anonymous said...

Care o comite, ma, si nu stie cum sa o ascunda?

Anonymous said...

Vrei sa-mi spui ceva?